Hur lång tid tar det att starta företag?

 • NyföretagarCentrum Öresund

  Du kan starta ditt företag redan idag men för att registrera ett bolag krävs det att du ansöker om att få starta ett bolag hos bolagsverket. Det tar någon vecka (2-6) som regel innan allt är klart. Men du kan under tiden bedriva din verksamhet ändå under förutsättning att du sköter det i enlighet med lagar och regler som gäller för företagsformen du väljer att ansöka om.

  Det vill säga att du måste sköta bokföring och dylikt på samma sätt som om du redan hade bolaget i gång. Dock är det så klart enklast om man kan vänta till man verkligen startat bolaget för att undvika eventuella frågetecken från skattemyndigheten och kunder. Är det viktigt att komma igång snabbt kan du istället köpa ett färdigt bolag. Det finns företag som registrerar bolag och lägger på “lager” så att du snabbare kan få igång ett bolag och dessutom få hjälp med all registrering mm. Dessa typer av bolag går under benämningen “lagerbolag” men har inget att göra med lager verksamhet! Det är bara en benämning på företeelsen att man kan köpa ett färdigt bolag (AB) som sagt. Detta brukar kosta ca 10.000kr och då får du hjälp att byta namn till det du vill ha o.s.v.

  Har du tid att vänta någon vecka så sparar du alltså dessa pengar men får göra arbetat själv. Enklast är att göra det via Verksamt.se där finns all information och du kan logga in och registrera dig direkt med ett bankID.
  Viktigt att tänka på vilken bolagsform du ska välja. Enskild firma och Handelsbolag är lite annorlunda men du får ändå räkna med att det kan ta någon vecka att få allt klart.

 • Fick du svar på din fråga?

  Ja   Nej

Kommentarer

Din e-post blir inte synlig för andra än sidans administratörer.