Jag blir så irriterad på en anställd – hen är så långsam, jag får inte svar på mina frågor och även om det känns löjligt, så blir jag arg för att hen inte hälsar på morgonen

  • CoachHuset

    Det låter som om ni är väldigt olika personligheter. Hur fungerar du: är du snabb och inriktad på resultat eller kommunikation? Din kollega kanske är en analytiker som är mer intresserad av att det blir rätt, att ni har all kunskap som behövs och att beslut tas med eftertänksamhet. I så fall kan det handla om att ni har helt olika sätt att förhålla er till omvärlden och att ta beslut – båda behövs i en organisation.

    Förslag: Fundera på vad personen är bra på, som du är mindre bra på. På vilket sätt kan du anpassa din kommunikation så det blir lättare? Ofta är det så att de som är snabba både i kommunikation och beslut, inte tar sig tiden att vänta in svaret från de mer eftertänksamma. Du ställer en fråga som sätter igång en tankeprocess, men du väntar inte tillräckligt länge för att få svar. Du kan gå miste om viktig information och du bör använda dig av att hen är olik dig. På vilket sätt kan ni komplettera varandra? Och att hen inte hälsar – kan helt enkelt bero på att det tar tid att vakna och ställa in sig på andra människors våglängd. Det finns flera varianter på personlighetsanalys, läs gärna mer om t ex Strengthsfinder från Gallup.

  • Fick du svar på din fråga?

    Ja   Nej

Kommentarer

Din e-post blir inte synlig för andra än sidans administratörer.